Fahasalaman’ Ny Zaza Sy Ny Fampiasana Zavamaniry Mahasitrana Ao Amin’ny Tananan’ny Sahamamy, Mahavelona, Toamasina - Razafindrabeaza, Thierry; Rabeson, Pascal; -, Coco; Sabotsilahy, Bruno; Torine, Zaza; Claude, Jean; -, Bany; -, Jaqueline; -, Angeline; -, Clément; -, Jeannette; -, Donah; et al. (Ethnobotany Research and Applications, 2005)
Efa ela no nisian’ny fifandraisan’ny olombelona sy ny tontolon’ny zavamaniry manodidina azy. Eran’ny izao tontolo izao dia nisy ary misy fiovany hatrany io fifandraisana io. Anisan’izany ny fifandraisan’ny fahasalaman’ny zaza sy ny zavamaniry mahasitrana. Nanaovana fanadiahadiana mikasika io fifandraisana io ny tao amin’ny tanàna atao hoe Sahamamy, ao anatin’nyfokontany Morarano, kaominin’ny/ Mahavelona, faritanyToamasina. Nohadihadiana tamin’izany ny karazana fitsaboana avy amin’ny zavamaniry misy ao, ny halaviran’ny toerana hitsaboana, ny fahafantarana ny zavamaniry mahasitrana, ny isan’ny ankizy isan-tokan-trano, ny taonan’ny reny sy ny fotoana nonenany tao Sahamamy, ary ny fari-pahaizanyao an-tokan-trano. Marihina fa ny fanadiahadiana dia tafiditra taoo anatin’ny atrik’asa “Ethnobotanie” izay nokarakarain’ny Missouri Botanical Garden (MBG) avy any Etazonia sy ny Karoka Nasionaly Ampiharana ny Raki-Panafody (KNARP), ary novatsian’ny National Institute of Health vola tamin’ny alalan’ny tetik’asa International Cooperative of Biodiversity Group (ICBG) izay tarihin’i Pr David Kingston.