Zavamaniry Famantaran-Javatra Ao Amin'ny FKT Morarano-Mahavelona - Rakotonandrasana, Stéphan Richard (Ethnobotany Research and Applications, 2005)
Ny tananan’i Morarano dia ao anatin’ny Kominina ambanivohitra Mahavelona, faritany Toamasina. Dimy ambinifolo kilaometatra (15 km) atsimo andrefan’ny renivohitry ny kaominina no misy azy. Betsimisaraka no anaran’ny foko mipetraka ao aryanisan’ny tanàna manamorona ny atialan’Analalava izy. Noho izany indrindra no antony nanaovana ny fikarohana mikasika ny fahalalàna nentimpaharazana mikasika ny zavamaniry sy ny fiaimpiainan’ny natiora izay ampiasaina amin’ny fiainana andavan’andro.